Naix Hostes, una proposta acollidora per a la primavera

No és habitual que publiquem notícies en valencià en esta secció (més que res per falta de domini de la llengua i respecte als nostres lectors de fora de València), però esta iniciativa de www.lacasacalba.org bé ho mereix.

Tres dies consecutius en tres espais diferents. Tres horaris distints per a tres sessions dobles. Tres, sí, tres, per a dues accepcions d’una mateixa paraula: persones allotjades en casa d’altra, persones que hostatgen algú a casa seua. Açò, ni més ni menys, és Hostes; una proposta acollidora per a la primavera; tres per a una unitat lèxica nova: Hostres.

DIVENDRES 23 de MARÇ: Oliva trencada + Arthur Caravan
Espai i temps per als jovens de la casa. La banda mallorquina Oliva trencada (en la foto) presentarà, per primera vegada a València, el seu darrer àlbum, el llibre-disc Perleta negra(LaCasaCalba Ed., 2011). Es tracta, Perleta negra, d’un aplec de tonades folk-popd’ambientació surrealista i sabor a sal, la de la Mediterrània.

Tindràn els illencs uns housemates en sintonia: els xicots d’Arthur Caravan, possiblement el millor grup rock del País Valencià, amb el permís concedit de Senior i el Cor Brutal. Els Arthur Caravan desplegaran el seu Atles enharmònic, segon treball d’estudi després de l’exitós debut publicat per LaCasaCalba Ed. Atles enharmònic és una cartografia (i una cançografia) rockera, progressiva i experimental.

* Serà a les 23hores en el Loco Club. 10 €

DISSABTE 24 de MARÇ: Òscar Briz + Maderita
Nit acústica amb la presència del pop d’autor. Òscar Briz, acompanyat per la guitarra acústica i la veu de Josep Pérez i les percussions de Víctor Traves, tornarà a xafar l’escenari del Teatre Micalet, on l’any passat recollí els guardons de Millor Disc de Pop (L’estiu; LaCasaCalba Ed., 2010) i Millor Cançó («Carolina dins d’un pou») dels Premis Ovidi Montllor.

En casa compartida tindrem també Maderita, un edifici bastit pel saber fer d’un dels històrics del pop valencià, Julio Bustamante, i per l’empenta dels joves Ciudadano. Maderita és una agrupació folkie i el seu Vivir para creer (El Volcán, 2010), una de les sorpreses discogràfiques de la temporada.

* A les 22 hores en el Teatre Micalet (12 €).

DIUMENGE 25 de MARÇ: Ovidi Twins + Rick Treffers
Matinal per a tots els públics amb la parella que més partit ha tret al nostre bagul cabareter (visca Joan Monleón!), tot i omplint-lo amb vestits de la Nova Cançó (visca Ovidi Montllor!):Ovidi Twins (visca Ovidi Monleón!). A la sala d’Arquitécnica Ruzafa (aforament: 60 localitats), Ovidi Twins exposaran el seu artefacte musicoliterari Montgòlia (Mésdemil, Edicions del Bullent i Moixama, 2011).

Després trobarà posada (en escena) Rick Treffers, holandés establit a València, líder de Mist i promotor de Live in the living, concerts en directe al menjador de ta casa. Treffers porta entre mans el projecte El turista optimista, visions positives sobre la vida en península.

* A les 12 hores en Arquitécnica Ruzafa (5 € per a adults – 3 € per a xiquets).

También te podría gustar...